Badge field

Πώς διατηρείται το λευκό χαμόγελο μετά τη λεύκανση;

Published date field

Με το πέρασμα του χρόνου, η κατανάλωση σε τρόφιμα, ποτά( ιδιαίτερα στον καφέ, στο τσάι και στο κόκκινο κρασί) και στον καπνό, θα σκουραίνει σταδιακά τα δόντια απο πρόσφατη λεύκανση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το λευκό σας χαμόγελο. Συγκριτικά με τον χρόνο ή/και τα χρήματα που απαιτούνται για την λεύκανση των δοντιών, αρκεί μόνο μια μικρή προσπάθεια  για να τα διατηρήσετε λαμπερά.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να διατηρήσετε την πρόσφατη λεύκανση των δοντιών σας:

  • Χρησιμοποιείστε μια λευκαντική οδοντόκρεμα για να αφαιρέσετε τους επιφανειακούς λεκέδες
  • Βουρτσίστε ή ξεπλύνετε αμέσως μετά την κατανάλωση ποτών ή τροφίμων που προκαλούν χρώση των δοντιών.
  • Φωτεινές αποχρώσεις κραγιόν- βάσεις του ροζ ή του μπλε θα κάνουν τα δόντια σας να μοιάζουν πιο λευκά. Αποφύγετε καφέ ή πορτοκαλί αποχρώσεις
  • Ελέγξτε εάν χρειάζεστε μια ανανέωση της λεύκανσης. Ανάλογα την λευκαντική μέθοδο που χρησιμοποιήσατε, ενδέχεται να χρειαστείτε μια ανανέωση σε έξι μήνες, ή μετά απο ένα ή δύο χρόνια. Εάν καπνίζετε ή καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα καφέ, μπορεί να χρειάζεστε ανανέωση συχνότερα.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.